Weekendje Zutphen: alle culinaire hotspots op een rij (2024)

Laatst bijgewerkt op augustus 6, 2020

Zodra je Zutphen binnenrijdt, kan het decor van deze oude stad je niet ontgaan zijn. Naast dat de stad een prachtig rijke geschiedenis heeft, kent Zutphen ook heel veel leuke plekjes, die een bezoekje zeker waard zijn. Heb je buiten een rondje gedaan? Dan nemen wij je nu mee naar binnen. Begin je dag met een heerlijk vers broodje en eindig je dag in een restaurant met een mals stukje vlees. Dit zijn de leukste én lekkerste hotspots van Zutphen.

Ontbijten bij Driekant Brood Café

Start je dag met een heerlijk vers ontbijtje bij Driekant Brood Café. Vlak achter het station van Zutphen vind je dit gezellige café. Naast een ontbijtje kun je hier ook terecht voor een middaglunch en zelfs voor het diner. De producten die Driekant gebruikt zijn allemaal vers en 100% biologisch. Het leuke aan dit café is, dat waar jij ook zit, je uit iedere hoek uitzicht hebt op de bakkerij.

Openingstijden: iedere dag geopend van 09:00 uur tot 18:00 uur.
Website: Driekant Brood Café

Tijd voor een Bakkie

Bloem op de Taart

Heb je nog plek voor een zoet gebakje? Bij dit pas geopende taartwinkeltje kun je tot rust komen met een warm kopje thee en een overheerlijk stuk gebak. Alle taartjes bij Bloem op de Taart zijn gemaakt van biologische ingrediënten. Je kunt hier niet alleen terecht voor een stukje taart, maar Bloem op de Taart maakt ook taarten voor verjaardagsfeestjes, bruiloften en andere gelegenheden. Bloem op de Taart is natuurlijk ook een aanrader, zonder feestje in de agenda.

Openingstijden: geopend van donderdag t/m zaterdag van 09:30 uur tot 16:30 uur.
Website: Bloem op de Taart

Drink een kopje koffie bij Sesam

Op de hoek van de Oudewand 1 in Zutphen, vind je een klein koffietentje genaamd Sesam. Bij Sesam kun je terecht voor een heerlijk kopje koffie, geserveerd in een handgemaakt kopje van De Potterij, met een huisgemaakt koekje. Het leuke aan Sesam, is dat je hier niet terug kan komen voor dat ene lekkere broodje. Wekelijks is er een nieuwe kaart bij Sesam, dus je zult elke keer weer voor een verrassing komen te staan. Een bezoekje aan dit leuke, kleine pand is het zeker waard!

Openingstijden: geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10:00 uur tot 19:00 uur.

Van Rossum

Stap eens binnen bij Van Rossum voor een lekker kopje koffie. Bij Van Rossum schenken ze allerlei soorten koffie die uit eigen beheer gebrand zijn. Neem plaats aan de lekkere zithoek of aan de lange tafel en bestel bij je kopje koffie een heerlijke taart of bonbon. Ben je geen fan van koffie? Dan kun je ook bij Van Rossum losse biologische thee bestellen of één van de heerlijke verse sappen.

Website: Van Rossum

Proeven

Bonbonatelier Janson

Voor de zoetekauwen: maak kennis met Bonbonatelier Janson. Hier kun je naar binnenlopen voor de allerlekkerste bonbons in allerlei smaken. In de open keuken worden de bonbons op een ambachtelijke wijze en natuurlijk met liefde bereid. Terwijl jouw bonbons worden gemaakt, kun jij genieten van een kopje koffie en krijg je de kans om de heerlijke bonbons te proeven. Een absolute aanrader wanneer jij in Zutphen bent.

Website: Bonbonatelier Janson

Schaapveld wijnen

In de zeventiende-eeuwse pand genaamd Ruiter Kortegaerd, zit Wijnhandel Schaapveld gevestigd. Schaapveld is in 2010 beoordeeld als beste wijnwinkel van Nederland. Binnen in de winkel staat een assortiment met verschillende soorten wijnen van over de hele wereld, in verschillende prijsklasse. Met zoveel keus, kan het best lastig zijn welk wijntje jij moet kopen. Gelukkig zijn de gediplomeerde en ervaren wijnexperts bereid om jou te helpen met het vinden van de perfecte wijn waar jij naar opzoek bent.
Tip: loop je hier binnen op vrijdagmiddag of op zaterdag, dan kun jij de nieuwste en lekkerste wijntjes proeven in de winkel.

Website: Wijnhandel Schaapveld

Neleman

De wijnen die je kunt kopen bij Neleman, zijn speciaal. Deze wijnen zijn namelijk allemaal biologisch, waardoor er geen gebruik wordt gemaakt van bestrijdingsmiddelen en andere toevoegingen. ‘Hoe oorspronkelijker en mooier de natuur, hoe oorspronkelijker en mooier de wijn’, aldus Neleman. Alle wijnen worden met liefde gemaakt in Valencia en Spanje. Neem eens een kijkje in de winkel en ontdek de mooie verhalen van Neleman.

Website: Neleman

Bezoek museumwinkel het Snoepje

Je dag in Zutphen is niet compleet, wanneer je geen bezoek hebt gebracht aan Museumwinkel het Snoepje. Bij deze oud Hollandse snoepwinkel heb je de keuze uit meer dan 300 soorten snoepjes. Daarnaast verkopen ze hier niet alleen oud Hollands snoep, maar ook speciaal buitenlands snoep en snoep voor mensen met een allergie zoals suikervrije snoepjes, glutenvrije snoepjes noem het maar op.

Openingstijden: geopend op dinsdag en woensdag van 11:00 uur tot 18:00 uur, donderdag t/m zaterdag van 10:00 uur tot 18:00 uur en op zondag van 13:30 uur tot 17:00 uur.

Lunchen bij By Chiel

Tijd voor een lekkere lunch By Chiel. Sinds 2018 opende de eigenaar van By Chiel de deuren van zijn eigen restaurant. Alles wat je hier kunt bestellen, wordt door de eigenaar en zijn team zelf gemaakt. Daardoor is iedere hap van het gerecht dat jij voor je hebt staan, vol van smaak. Bij By Chiel werken ze met seizoen producten, waardoor alle smaken van ieder ingrediënt op zijn best zijn. Bestel een heerlijke paprika crème soep of ga voor een frisse salade met zoetzure bietjes en geitenkaas. Om je vingers bij af te likken!

Openingstijden: geopend van dinsdag t/m zondag van 12:00 uur tot 22:00 uur.
Website: By Chiel

Dineren bij The Rough Meat Company

Ben je een echte vleesliefhebber? Dan kijk jij je ogen uit bij The Rough Meat Company. Hier worden de lekkerste stukjes vlees op je bord geserveerd. Het bijzondere aan dit restaurant is dat er midden in de zaak, een ruimte is van glas waar de grote stukken vlees hangt om te rijpen. Nadat het vlees twee weken in deze ruimte heeft gerijpt, hangt het hier nog een aantal weken om te drogen, zodat de smaak van het vlees nog beter wordt. Ben je geen vleesliefhebber? Dan kun je ook heerlijk dineren By Chiel.

Openingstijden: geopend van dinsdag t/m zondag van 16:00 uur tot 21:30 uur.
Website: The Rough Meat Company

Aan de borrel

Biertjes proeven bij Stadsbrouwerij Cambrinus

Nadat je eten is gezakt en je er weer tegenaan kunt, is het tijd voor een koud biertje bij Stadsbrouwerij Cambrinus. In de historische binnenstad van Zutphen vind je dit gezellige café, met achterin een eigen brouwinstallatie waar de speciaal bieren gebrouwen worden. Stadsbrouwerij Cambrinus heeft 34 verschillende taps, waarvan 16 zelftaps. Het leuke aan de zelftaps, is dat deze steeds wisselen van bieren. Voor een gezellige borrel met je vrienden, zit je hier zeker goed.

Openingstijden: geopend op maandag, woensdag en vrijdag vanaf 12:00 uur, donderdag vanaf 15:00 uur en zaterdag en zondag vanaf 10:00 uur.
Website: Stadsbrouwerij Cambrinus

Wijnen bij Nic & ik

Meer een wijnliefhebber? Breng dan een bezoekje aan Nic & ik in de Sprongstraat 16, in Zutphen. Deze wijnbar is in 2018 uitgeroepen tot wijnbar van het jaar. Kies uit één van de veertig wijnen met een lekkere snack erbij. Kom je er niet helemaal uit welke wijn je moet kiezen? Bij Nic & ik adviseren ze jou graag en krijg je zeker geen spijt van je keuze.

Openingstijden: maandag geopend van 17:00 uur tot 22:00 uur, woensdag van 15:00 uur tot 23:00 uur, donderdag van 12:00 uur tot 00:00 uur, vrijdag van 15:00 uur tot 00:00 uur, zaterdag van 12:00 uur tot 00:00 uur en zondag van 15:00 uur tot 00:00 uur.
Website: Nic & ik

Meer Zutphen tips?

  • Winkelen in Zutphen: deze 6 concept stores zijn een bezoekje waard.
Weekendje Zutphen: alle culinaire hotspots op een rij (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 5970

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.