Dr. Peaco*ck is een icoon van de Frenchcore scene uit Nederland (2024)

Dr. Peaco*ck is een icoon van de Frenchcore scene uit Nederland (1)

Dr. Peaco*ck is een icoon van de Frenchcore-scene, met een leger fans dat in de duizenden loopt, zo niet miljoenen. Hij is niet alleen bekend in Nederland, maar ook in andere landen. Hij neemt actief deel aan verschillende feesten, maskerades en heeft zelfs zijn eigen logo. Nodigt fans van Frenchcore uit voor een fascinerende reis in de wereld van de muziek.

Dr. Peaco*ck is een icoon van de Frenchcore scene uit Nederland (2)

Biografie Dr. Peaco*ck

Dr peaco*ck - geboren Steve Dekker werd geboren in 1988. Veel fans zijn geïnteresseerd in zijn leeftijd, de artiest is nu op het hoogtepunt van zijn creatieve activiteit, hij is 35 jaar oud.

Het creatieve pad van deze artiest is zeer interessant, maar hij is niet alleen muzikant, maar ook producer, Frenchcore en hardcore DJ. Hij produceert muziek onder de naam Peaco*ck Recods.

De geboorteplaats van de peetvader van de Frenchcore is Limmen. De toekomstige muzikant begon zich op negenjarige leeftijd bezig te houden met hardcore techno, hij luisterde graag naar de hits die klonken binnen Trunderdome. In de jaren daarna raakte hij geïnteresseerd in Gabber, dat halverwege de jaren 2000 werd opgericht.

De getalenteerde jongeman heeft zijn eigen persoonlijke stijl gecreëerd, Frenchcore genaamd.

Op twaalfjarige leeftijd begon hij voor het eerst muziek te mixen en organiseerde hij feestjes in zijn woonplaats, die een zeer bescheiden omvang had. Hij trad op in de club Innercore in Castricum.

Dr. Peaco*ck nam voor het eerst deel aan een groot muziekevenement in 2010. Het was het Beter Kom Je Niet festival in Kulemborg. De muzikant werkte daar als DJ. Dat project lanceerde zijn populariteit, rond dezelfde tijd begon hij muziek te produceren.

In 2013 richtte hij een eigen muzieklabel op.

Een jaar later verscheen Dr. Peaco*ck op het album "The Deadfaced Dimension" van DJ Angerfist. En na nog een paar jaar begon hij deel te nemen aan de meest prestigieuze festivals in Nederland.

Dit is wat de muzikant over zichzelf en zijn werk zegt:

Ik weet dat ik met een compleet andere stijl ben begonnen en dat oude fans van 2002 tot 2010 zeiden dat ik mijn stijl opzettelijk veranderde vanwege de evolutie van het genre, in wezen creëerde ik mijn eigen 'Peaco*ck Style'.

Muzikale carrière

De muzikale carrière van Dr. Peaco*ck groeide snel en het aantal concerten waaraan hij deelnam nam van jaar tot jaar toe.

Zijn rol en invloed in de ontwikkeling van het Frenchcore-genre is enorm. De een na de andere uitgebrachte tracks verhoogden de populariteit van deze trend.

In 2018 werden de albums Creme de la Core en Acid Bomb onthuld. Daarvoor werd Round the World in 2016 aan het publiek gepresenteerd.

Dr. Peaco*ck is een icoon van de Frenchcore scene uit Nederland (3)

Sommige tracks van Dr. Peaco*ck deden denken aan de vroege hardstyle, maar hadden een sneller tempo en meer distortion in elke beat.

Trip to Latvia, Hey Mambo Original Mix, Muzika Sefa Remix, Sjeng Oan de Geng –zijn allemaal Dr. Peaco*ck-tracks die enorm populair zijn.

Optredens en rondleidingen

Sinds 2010 staat de muzikant op de grootste festivals zoals Defqon.1, Dominator, Decibel, Syndicate, Pandemonium, Q-Base of Harmony of Hardcore.

Op 6 mei 2017 vierde hij een gezamenlijk optreden met Le Bask en Angerfist Insane Festival in Toulouse. In de herfst van hetzelfde jaar nam hij deel aan het muzikale evenement "Legions of Ghost Town" van de Lucifer-editie.

Dr. Peaco*ck heeft Frenchcore super populair gemaakt in zijn thuisland door regelmatig concerten en optredens te geven. Hij doet mee aan ongeveer 300 feesten per jaar.

In 2016 toerde Peaco*ck door Amerika en bezocht hij het Australische continent als onderdeel van de Trauma Harder Styles tour. Na deze tour verklaarde hij dat hij in de toekomst uitsluitend met de auto of trein zou reizen. Door het vele reizen per vliegtuig kreeg hij gezondheidsproblemen.

In 2017 richtte Dr. Peaco*ck het label Frenchcore Worldwide op en kondigde een nieuw Dr Peaco*ck in Concert aan met live spelende muzikanten.

In 2019 richtte hij nog een derde label Euphoric Frenchcore Records op en nam hij deel aan Qlimax, wat het eerste Frenchcore-optreden was op evenementen van dit formaat. De grootste festivals, waarvan Dr. Peaco*ck de afgelopen jaren een van de headliners was, zijn de moeite van het bekijken waard.

Thunderdome

Een populair muziekevenement bestaande uit een reeks feesten waarin hardcore techno en gabbermuziek worden gecombineerd, georganiseerd door ID&T, een bekend entertainmentbedrijf in Nederland. De eerste editie vond plaats in 1992 en in 2022 vierde Thunderdome zijn 30-jarig bestaan in de Jaarbeurs in Utrecht.

Dr. Peaco*ck presenteerde Thunderdome 2012 aan het begin van zijn muzikale carrière. Zijn optreden was zoals altijd erg vermakelijk. Hij nam ook deel aan de 25e jubileumeditie van het populaire festival.

Dr. Peaco*ck is een icoon van de Frenchcore scene uit Nederland (4)

Qlimax

Harstyle festival dat elk jaar in Nederland plaatsvindt. De locatie is het GelreDome stadion in Arnhem. Het is een van de grootste evenementen in het leven van de Nederlandse hardstylegemeenschap. De belangrijkste onderscheidende kenmerken van dit evenement zijn de grootschalige licht- en lasershow.

Het festival werd voor het eerst gehouden in 2000 en was toen nog niet zo grootschalig. Tot 2003 werd het meerdere keren per jaar en op verschillende plaatsen georganiseerd, maar toen werd het concept veranderd.

Dr. Peaco*ck is een icoon van de Frenchcore scene uit Nederland (5)

Dr. Peaco*ck presenteerde in november 2018 voor het eerst frenchcore bij Qlimax. Als onderdeel van het concertprogramma speelde hij verschillende tracks van zijn onlangs uitgebrachte album, die zeer warm werden ontvangen door het publiek.

Defqon.1

Een ander populair weekendmuziekfestival dat niet alleen in Nederland is gehouden, maar ook in Chili en Australië. Het speelt een belangrijke rol in de promotie van hardstyle en aanverwante genres.

Dr. Peaco*ck is een icoon van de Frenchcore scene uit Nederland (6)

Het optreden van Dr. Peaco*ck maakte deel uit van het Defqon.1 Sunday I BLACK 2023 entertainmentprogramma. De charismatische artiest wist het publiek zoals altijd te ontbranden.

Dr Peaco*ck in concert

Dr. Peaco*ck geeft een grootschalige show waarin hij wordt bijgestaan door live muzikanten om het publiek te vermaken. Dit evenement is uniek omdat het klassieke muziek en Frenchcore combineert. Het is een bezoek waard voor alle fans van het complexe genre. Het ensemble dat klassieke muziek speelt, bestaande uit een gitarist, operazanger, cellist, violist, pianist vult de Franse rock organisch aan met zijn krachtige geluid dat 200 beats per minuut haalt.

Dr. Peaco*ck is een icoon van de Frenchcore scene uit Nederland (7)

Dr. Peaco*ck experimenteert actief, verlegt de grenzen van muzikale genres en creëert concepten die nooit eerder zijn bedacht. Dit is allemaal te zien en te horen in zijn nieuwe show Dr. Peaco*ck in concert, die is gebaseerd op hardcore ritmes. Het brede scala aan muzikale genres wordt aangevuld met een uitgebreid uitvoeringsscenario.

Persoonlijk leven Dr Peaco*ck

Dr. Peaco*ck pronkt niet met zijn leven. Het is alleen bekend dat de muzikant en producer single is. Als hij een vriendin heeft, wordt dat niet bekend gemaakt, waarschijnlijk om zijn vele fans niet van streek te maken.

Maar over zijn levensstijl en gezondheidsproblemen vertelt de kunstenaar heel graag. Hier is een van zijn uitspraken:

Ik ben 20 kilo afgevallen: Ik drink geen alcohol meer, rook niet, doe aan sport en probeer vaker het juiste voedsel te eten. Ik voel me heel goed over mezelf, maar van binnen blijf ik hetzelfde. Het heeft me niet minder gek gemaakt.

Dr Peaco*ck merch

Dr. Peaco*ck merch is een hele lijn merchandise die favoriet is bij fans van Frenchcore. Iedereen is welkom om te kopen:

  • Kerstmutsen - 14,95 euro;
  • kerstsets - 29,95 euro;
  • mandala's hoodies - 69,95 euro;
  • t-shirts - 29,95 euro;
  • vlag - 19,95 euro;
  • bolhoed - element van het podiumkostuum van Dr. Peaco*ck - 14,95 euro;
  • limited edition rode wijn - 24,95 euro;
  • vinylplaten - 69,95 euro.
Dr. Peaco*ck is een icoon van de Frenchcore scene uit Nederland (8)

Alle items zijn voorzien van het Dr. Peaco*ck-logo, waardoor ze een gedenkwaardig aandenken zijn.

Contact Dr Peaco*ck

Dr. Peaco*ck is een getalenteerde performer met een unieke stijl, zijn manier van optreden is verbazingwekkend.

Dr. Peaco*ck is een icoon van de Frenchcore scene uit Nederland (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated:

Views: 5921

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.