22 Leukste restaurants in Den Haag - Weekends in Den Haag (2024)

Den Haag zit vol met leuke restaurants, waar je uren kan genieten van de lekkerste gerechten, bijpassende drankjes en fijne sfeer.

Van sushi tot Mexicaans en van budget tot een uitgebreid gangendiner; hieronder delen we de beste restaurants in Den Haag.

1. Bøg

Bij Bøg dineer je volgens de ‘New Nordic Cuisine’. En wat dat precies inhoudt? Een keuken waar mens, natuur en duurzaamheid centraal staat. De gerechten zijn simpel, puur, vers en seizoensgebonden.

Deze Scandinavische mentaliteit zie je terug in niet alleen de gerechten, maar ook de sfeer, gastvrijheid en interieur. Zeker de moeite waard dus!

Adres

Prinsestraat 130, 2513 CH Den Haag

2. Mama Kelly

22 Leukste restaurants in Den Haag - Weekends in Den Haag (1)

Bij Mama Kelly is het simpel: je eet hier kip of kreeft. Het interieur is prachtig en je zit hier ook goed voor een lekkere co*cktail. Ben je nou echt geen fan van kip of kreeft? Ze hebben ook een aantal steaks op de kaart een een vegetarische risotto.

Adres

Saturnusstraat 100, 2516 AH Den Haag

3. QUERU ‘Cantina Mexicana’

22 Leukste restaurants in Den Haag - Weekends in Den Haag (2)

Een Mexicaans restaurant mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje! ‘Easy going comfort food’, met gemoderniseerde traditionele smaken. En een klassieke Margarita mag natuurlijk ook niet vergeten worden!

Adres

Prinsestraat 30, 2513 CD Den Haag

4. De Sushimeisjes

22 Leukste restaurants in Den Haag - Weekends in Den Haag (3)

Foto: thesocialmarketeernl

In het Zeeheldenkwartier vind je De Sushimeisjes, die met passie elke dag de lekkere sushi rollen vers bereiden. Naast de klassiekers hebben ze ook rollen met een twist of vega(n) opties. Eet je het liever thuis op? Bestellen of afhalen kan ook!

Adres

Valkenboskade 622, 2563 JP Den Haag
Prins Hendrikstraat 96, 2518 HW Den Haag

5. Tapisco

22 Leukste restaurants in Den Haag - Weekends in Den Haag (4)

Tapas eten in Den Haag doe je bij Tapisco. Beeld je in: het zonnetje schijnt, je hebt een glas witte wijn in je hand en voor je neus staan Portugese en Spaanse tapas gerechten voor je klaar. Klinkt goed toch?

Adres

Kneuterdijk 11, 2514 EM Den Haag

6.Little V

Als je van Vietnamees eten houdt, is Little V zeker de moeite waard. Je kan hier lekkere gerechten delen, een gerecht voor jezelf kiezen (zoals een lekkere Pho) of je laat je verrassen door de chef.

De zaak is erg levendig, leuk aangekleed en zit altijd lekker vol. Probeer ook hun zelfgemaakte ice tea’s en co*cktails!

Adres

Rabbijn Maarsenplein 21, 2512 HJ Den Haag

7. Palmette

22 Leukste restaurants in Den Haag - Weekends in Den Haag (5)

Palmette is een prachtige bistro waar ze gerechten serveren volgens de Frans-internationele keuken.

Begin je avond met gnocchi, eekhoorntjesbrood, kastanjes en champignons en kies vervolgens als hoofdgerecht aubergine op Libanese wijze, kruidige linzen, taboulé, saffraanhangop, granaatappel en tomaten-harissa chutney.

Sluit af met een van hun lekkere co*cktails en je bent verzekerd van een heerlijke avond.

Adres

Plaats 27, 2513 AD Den Haag

8. Gastropub van Kinsbergen

22 Leukste restaurants in Den Haag - Weekends in Den Haag (6)

Het is een mix van een Nederlands café en een Engelse gastropub. Geen donkere pub met alleen maar bier dus, maar een frisse zaak met een uitgebreid menu en veel (speciaal)bieren.

Kies voor gerechten om te delen zoals bitterballen, nacho’s of jalapeno poppers, of kies iets van hun ‘Fancy pub food’, zoals de Van Kinsburger met twister fries met parmezaan & truffel.

Adres

Prins Hendrikplein 15, 2518 JC Den Haag

9. Café de Florèz

22 Leukste restaurants in Den Haag - Weekends in Den Haag (7)

Café de Florèz heeft een klein stukje Parijs naar Den Haag gehaald. Op de Annastraat in het Hofkwartier eet je niet alleen een lekkere lunch, maar schuif je ook aan voor Franse diner gerechten.

Adres

Annastraat 17, 2513 AT Den Haag

10. Ich bin ein hamburger

22 Leukste restaurants in Den Haag - Weekends in Den Haag (8)

Je verwacht misschien een restaurant met Duitse invloeden, maar zodra je binnenstapt geeft de inrichting een Franse vibe af. Op de kaart staan verschillende soorten hamburgers, zoals ‘Le Big Mac’, de ‘Tunamelt Burger’ en de ‘Petite Royale with Cheese’.

Een ideale plek voor het eten van een hamburger in Den Haag.

Adres

Prins Hendrikstraat 53, 2518 HJ Den Haag

11. Dekxels

22 Leukste restaurants in Den Haag - Weekends in Den Haag (9)

Dekxels is een warm en knus restaurant, waar je eet volgens de Aziatische en mediterrane keuken. En het leukste is om de gerechten met je tafelgenoten te delen.

Adres

Denneweg 130, 2514 CL Den Haag

12. Restaurant ñ

Naast Tapisco is ook Restaurant ñ een hele leuk plek in Den Haag voor tapas. Simpele tapas gerechten of uitgebreide grotere gerechten; zoek een plekje op het terras en geniet!

Adres

Nobelstraat 22, 2513 BD Den Haag

13. Ohana Poké & More

22 Leukste restaurants in Den Haag - Weekends in Den Haag (10)

De populaire poké bowl heeft gelukkig ook z’n weg gevonden naar Den Haag. Dit Hawaiiaanse gerecht bestaat o.a. uit verse vis, rijst, sla, groente en garnering. Je kan ‘m zelf samenstellen of overlaten aan de experts; maar lekker wordt ‘ie sowieso!

Adres

Prinsestraat 18, 2513 CD Den Haag

14. Walter Benedict

22 Leukste restaurants in Den Haag - Weekends in Den Haag (11)

Overdag eet je hier de lekkerste gerechten met ei, maar ook ‘s avonds is het hier prima vertoeven. Bij deze klassieker in Den Haag eet je o.a. oesters en goede wijn, zoals je bij een bistro kan verwachten.

Adres

Denneweg 69A, 2514 CE Den Haag

15. Vincenzo’s Osteria

22 Leukste restaurants in Den Haag - Weekends in Den Haag (12)

Je zat er misschien al op te wachten, een plek waar je heerlijk Italiaans kan eten. Aan de overkant eet je hun overheerlijke pizza’s en in de Osteria kan je lekkere antipasti en pastagerechten verwachten.

Adres

Tasmanstraat 129, 2518 VL Den Haag

16. ONI Japanese Dining

Nog zo’n goede plek voor sushi in Den Haag. Met verse ingrediënten bereiden ze bij ONI sushi, sashimi en tempura. Een favoriet van velen; heb jij het al geprobeerd?

Adres

Prinsestraat 35, 2513 CA Den Haag

17. Glaswerk

De ideale plek als je graag de keuze uit handen geeft! Bij Glaswerk eet je volgens een vast 4-, 5- of 6 gangenmenu, bestaande uit klassieke gerechten bereid met verse, seizoensgebonden producten.

Adres

Fokkerkade 14, 2516 CC Den Haag

18. Stan & Co

22 Leukste restaurants in Den Haag - Weekends in Den Haag (13)

Naast een lekker ontbijtje of lunch, is deze creatieve hotspot in Den Haag een goede plek om de avond door te brengen. Laat je verrassen door de chef met 3 gangen, of bestel van de veelzijdige kaart.

Adres

Buitenhof 5, 2513 AG Den Haag

19. Bleyenberg

22 Leukste restaurants in Den Haag - Weekends in Den Haag (14)

Moeiteloos gaat de menukaart van het restaurant van Bleyenberg, ook wel De Kantine genoemd, over van lunch naar diner. Vanaf 17:30 uur is het de plek op de Grote Markt waar je gerechten zoals Bao met eend, frietjes en Crispy vistaco’s deelt volgens het shared dining principe.

Adres

Grote Markt 10, 2511 BG Den Haag

20. UMAMI by Han

22 Leukste restaurants in Den Haag - Weekends in Den Haag (15)

Bij UMAMI is het sociale aspect van eten erg belangrijk. Het draait om social dining, want dit is wat mensen dichter bij elkaar brengt, geheel volgens de Chinese cultuur.

UMAMI is ook wel de vijfde smaak, naast zoet, zuur, zout en bitter en betekent ook wel ‘heerlijke smaak’. Per gang kies je twee gerechten per persoon uit, die je vervolgens deelt. Op die manier kan je alle smaken proeven en de UMAMI zelf ervaren.

Adres

Buitenhof 46, 2513 AH Den Haag

21. Jamey Bennett

22 Leukste restaurants in Den Haag - Weekends in Den Haag (16)

Ze noemen zichzelf ook wel de internationale huiskamer van Den Haag. De bakstenen muren, bruine leren stoelen en donkere muren dragen bij aan de warme sfeer die er heerst en op het menu vind je internationale gerechten uit de Mibrasa houtskooloven.

Adres

Plaats 11, 2513 AD Den Haag

22. Love & Peas

Bij Love & Peas eet je gerechten volgens de Palestijnse keuken. Dit betekent veel vegetarische gerechten zoals falafel, pitabrood en mezzes.

Adres

Weimarstraat 37A, Den Haag

Staat jouw favoriete restaurant in Den Haag er niet in? Laat het ons weten in de comments!

Pin dit artikel

22 Leukste restaurants in Den Haag - Weekends in Den Haag (17)

22 Leukste restaurants in Den Haag - Weekends in Den Haag (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 5932

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.